Wie zijn wij

Het koelvintage concept vertrekt vanuit het idee een assortiment vintage, industriële en brocante woninginrichtingsproducten aan te bieden die voor veel mensen betaalbaar zijn. Dit bereiken we door functie, design en originaliteit te combineren, wij vatten deze waarden samen als koel. Het assortiment bestaat voornamelijk uit tweedehands producten afkomstig uit geheel Europa. Duurzaamheid vindt koelvintage belangrijk en daarom geven we producten met een verhaal een tweede leven.

Waarom koel.

Koelvintage is ontstaan vanuit een oude koelcel met de verkoop van decoratie-artikelen. De artikelen werden onder de naam decoratiehandelhj verkocht aan detaillisten en particulieren. Door de jaren heen heeft koelvintage een cultuuromslag gemaakt naar verkoop van tweedehands meubelen. Inmiddels is de winkel, nog steeds gedeeltelijk gevestigd in een oude koelcel, uitgegroeid tot een oppervlakte van 600m2. Koelvintage geeft weer waar wij voor staan en waar we gevestigd zijn. Deze koel(e) winkel is te vinden midden in de Betuwe vlak bij flipje Tiel.

Partners

In onze winkel zijn producten te vinden van verschillende aanbieders welke bij Koelvintage 'shop-in-shop' zijn ondergebracht. Denk hier aan lokale ondernemers die zelf geen ruimte of platform ter beschikking hebben om hun producten aan te bieden. Daarnaast is het ook mogelijk om je producten te verkopen bij Koelvintage mits het in ons assortiment past. 

Adres

Koelvintage

Burensedijk 6

4012KG Kerk-Avezaath

Openingstijden

Zo: Gesloten
Ma: Gesloten
Di: Gesloten

Wo: Gesloten

Do: Gesloten

Vr: Gesloten

Za: Gesloten

Contactgegevens

T | +31 344 571 610

M | +31 633 194 756

E | henny@koelvintage.nl

Koel(e) inspiratieStart duurzamer te leven, 6 praktische tips

Om duurzaam te leven kost best een beetje extra energie. En als we eerlijk zijn zitten we daar niet helemaal op te wachten, althans dat zou ik goed kunnen begrijpen. Afval scheiden, tweedehands meubeltjes kopen, een elektrische auto aanschaffen, zonnepanelen op het dak en met de trein op vakantie in plaats van het vliegtuig. Het kost allemaal extra moeite, laat staan de extra kosten die het met zich mee brengt. Waarom zou ik mij hiervoor inzetten?  Al met al blijven we allemaal mens, whats in it for me?  

 

De toegevoegde waarde voor mij persoonlijk is naar lastig te meten. Ik merk er weinig van dat de plastic soep in de oceaan een stukje minder wordt, dat er in Bangladesh nog steeds kinderen onder erbarmelijke omstandigheden mijn shirtjes aan het maken zijn en dat de co2 uitstoot veel te hoger is dan mijn leefwereld eigenlijk aan kan. 

 

Maar goed, ik kan het ook van de andere kant bekijken. Wat heb ik te verliezen om mijn beste beentje voor te zetten? Om mij in te zetten met wat binnen mijn vermogen ligt om in mijn omgeving het verschil te maken?  Ik bedoel, beland mijn plastic op de grote hoop of  sorteer ik het netjes uit? Wat als ik nu in plaats van 5x in de week vlees eens wat ga minderen? Wat als ik nu eens gewoon wat minder lang onder de douche blijf staan? Wat als ik nu gewoon eens met de trein op vakantie ga door Europa in plaats van het vliegtuig? 

Dit gaat me nog eens een hoop financiële voordelen opleveren in plaats van extra kosten. 

 

Als ik eerlijk ben vind ik het belangrijk dat mijn huisje opgeruimd en schoon is,  jij niet? Waarom hou ik mijn wereld  dan ook niet een beetje schoon?

 

 

meer lezen 0 Berichten

#10 De woontrends van 2019

 

K L E U R 2019 // 💡

 

Aan het einde van het jaar kiest het gerenommeerde kleureninstituut Pantone altijd dé kleur voor het nieuwe jaar. Dit jaar is dat geworden Living Coral. 'Een animerende koraaltint met een gouden ondertoon, die energie en levendigheid geeft, met een zachtere rand', Aldus Pantone: Living Coral omarmt ons met warmte en om comfort en opwaartse kracht te bieden in onze voortdurend veranderende omgeving.'

 

De kleur is 'een reactie op de invloed van digitale technologie en sociale media die steeds meer worden ingebed in het dagelijks leven. We zoeken authentieke en meeslepende ervaringen die verbinding en intimiteit mogelijk maken.'

https://www.textilia.nl/Nieuws/Dit_is_de_kleur_van_het_jaar_2019_volgens_Pantone-181206173429#.XCd18_ZFyUk

 

meer lezen 0 Berichten

De winkel

  • Vintage en retro
  • Industrieel en brocante
  • 600m2 winkelplezier

Onze producten 

  • Zijn uniek
  • Zijn tweedehands
  • Hebben een verhaal

Bestellen

  • Via contactformulier
  • Snelle reactie
  • Ontzorging in bezorging 

Contact

T  | +31344-571610

M | henny@koelvintage.nl 

| +316-33194756

Koelvintage

Burensedijk 6

4012KG Kerk-Avezaath