· 

Duurzame uitjes in April 2019


Rotterdamse Oogst

Zet de punt van een passer op de Coolsingel en trek een cirkel van 50 km om de stad. Het voedsel dat binnen die kring wordt verbouwd, verwerkt en verhandeld is Rotterdamse Oogst. Van Westlandse druiven tot appelsap uit Rhoon. Van sambal van de Kaap tot schapensalami uit de Hoeksche Waard. Van zuivel uit het Groene hart tot de teelt van jouw balkon.

 

Zo weinig mogelijk afstand tussen boer en bord, tussen maker en smaker. Waarom? Het is goed voor milieu, gezondheid, gevoel en smaak. Weinig voedselkilometers en dus een lage drempel tot wat je eet: de boer zit immers om de hoek.

Rotterdamse Oogst wil de regionale voedselketen versterken door het organiseren van evenementen en marktplaatsen. Midden in de stad, dichtbij de consument. Boerenverstand ontmoet wereldburgers, ambacht ontmoet design, vergeten groente ontmoet innovatie.

Datum: 6, 13, 20 en 27 April 10:00 - 17:00

Locatie: Noordplein, Rotterdam

 


Doe- en kijkdag Staatsbosbeheer 

Altijd al over water willen lopen? De boswachter daagt je uit om het te proberen. Zelf leren hoe je een vuurtje kunt maken? Gebruik de juiste skills en wie weet lukt het je. Probeer deze dag verschillende buitensporten en -activiteiten uit, schilder je eigen paasei, bak een broodje boven het kampvuur, of timmer je eigen insectenhotel. Een deel van de kinderactiviteiten zijn tegen geringe betaling.

 

Kom naar de Doe- en kijkdag op Stadslandgoed De Kemphaan in het Almeerderhout en vier Pasen buiten! Voor de 23e keer is het stadslandgoed op Tweede Paasdag omgetoverd tot een waar paradijs van vermaak. Op deze lentedag zijn er allerlei (buiten)activiteiten en demonstraties voor het hele gezin. Op het terrein staan weer kraampjes met informatie, lekkernijen en cadeauartikelen en ook het buitencentrum is open

 

Datum: 22 April (2e paasdag)

Locatie: Buitencentrum Almeerderhout - Almere


Zelf verkopen op de vrijmarkt in Utrecht

In Utrecht is het traditie om de vrijmarkt feestelijk te vieren. Alles wordt, letterlijk, uit de kast gehaald. Tijdens de vrijmarkt kunt u al uw verzamelde goed van de afgelopen jaren verkopen.  Voor kinderen zijn er een aantal speciale kindervrijmarkten.

 

Tijdens de vrijmarkt kunt u tweedehands spullen kopen en verkopen. Commerciële verkoop is niet toegestaan. Iedereen mag meedoen en een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. Op de vrijmarkt mag u geen eten of alcoholhoudende dranken verkopen. Wel mag u andere dranken in gesloten verpakking verkopen, bijvoorbeeld blikjes frisdrank. U kunt geen plaatsen of kraam huren. Ook kunt u geen plek reserveren.

 

Datum: vrijdag 26 april 18.00 uur tot zaterdag 27 april 18.00 uur

Locatie: Utrecht


Museum Tip: Futureland

Informatiecentrum FutureLand op de Maasvlakte laat je zien hoe de nieuwste havens van Rotterdam zijn opgespoten. In vijf jaar is twintig vierkante kilometer zee omgetoverd tot een havengebied waar Nederland in de toekomst mee vooruit kan.

 

Stap in de toekomst en vlieg met een VR-bril over de haven van 2066. Spelenderwijs gevoel krijgen bij de haven kan natuurlijk ook. Wil je een groot baggerschip besturen en er zand mee verplaatsen, geen probleem. Zelf containers op een schip laden, terwijl je hoog en droog in de kraan zit? Kan ook in FutureLand. De grootste containerkranen van de wereld met eigen ogen van dichtbij zien? Maak een rondvaart met de FutureLand Ferry. En voor wie zelf de automatische containerterminal van binnen wil zien, is er de speciale rondrit met de FutureLand Express.

 

Locatie: Maasvlakte 2, Rotterdam

Open: dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Dit was de winkel

  • Vintage en retro
  • Industrieel en brocante
  • 600m2 winkelplezier

De producten waren

  • Uniek
  • Tweedehands
  • Met een verhaal

Bestellen

  • Via contactformulier
  • Snelle reactie
  • Ontzorging in bezorging 

Contact

M | henny@koelvintage.nl 

| +316-33194756

Koelvintage

Burensedijk 6

4012KG Kerk-Avezaath